Jatkoaika Hockey League - Säännöt


Sarjajärjestelmä

JHL pelataan kolmella sarjatasolla: Liiga, Divari ja Kolmonen. Kaksi ylintä sarjatasoa pelaavat NHL-joukkueilla ja kolmas AHL-joukkueilla. Joukkueet jaetaan ennen kautta järjestettävässä draftissa.

Kaikilla sarjatasoilla pelataan kaksinkertainen runkosarja. Runkosarjan pelaamiseen aikaa on viisi viikkoa. Jos runkosarja on jollakin sarjatasolla saatu pelattua kokonaan ennen takarajaa, voidaan sen sarjatason pudotuspelit aloittaa aikaisemmin. Ottelut saa helpoiten pelattua, kun pelaa aina molemmat ottelut putkeen samaa vastustajaa vastaan. Sarjoille luodaan pohjaksi otteluohjelma, mutta otteluohjelmasta voi kuitenkin joustaa pelaamalla otteluita ennakkoon tai myöhemmin kuin merkattuna ajankohtana. Tasapisteissä paremmuus ratkaistaan järjestyksessä voitot varsinaisella peliajalla, maaliero, tehdyt maalit ja keskinäinen ottelu.

Pudotuspelit ja karsinnat

Runkosarjan jälkeen Liigan 8 parasta jatkavat pudotuspeleihin taistelemaan mestaruudesta. Divarin 8 parasta pelaavat karsintojen ensimmäisen kierroksen. Ensimmäisen kierroksen voittajat muodostavat karsintaparit Liigan sijojen 11-14 kanssa, siten että Liigan viimeinen pelaa runkosarjan parasta ensimmäisltä kierrokselta jatkoon mennyttä divarijoukkuetta vastaan jne. Näiden parien voittajat saavat liigapaikan seuraavalle kaudelle. Jos joku liigapaikan saavuttanut pelaaja ei jatka seuraavalle kaudelle, annetaan hänen paikkansa edellisellä kaudella runkosarjassa korkeimmalle sijoittuneelle liigakarsinnan hävinneelle pelaajalle. Korkeamman sijoituksen määrittää ensin edellisen kauden sarjataso.

Koska Divarissa pelataan NHL-joukkueilla ja kolmannella tasolla AHL-joukkueilla, eivät Divarin ja Kolmosen joukkueet pelaa karsintoja toisiaan vastaan. Divarin runkosarjan kolme viimeistä putoaa Kolmoseen. Kolmosen kahdeksan parasta pelaavat karsinnat. Ottelusarjojen voittajat nousevat divariin. Kaikki pudotuspeli- ja karsintasarjat jokaisella sarjatasolla pelataan paras viidestä -menetelmällä. Jos seuraavalle kaudelle joku divaripaikan saavuttanut joukkue ei jatka tai Divariin muuten avautuu paikkoja, karsivat uudet pelaajat vapaista divaripaikoista ennen seuraavan kauden alkua.

1.Kierros

Div#1 - Div#8

Div#2 - Div#7

Div#3 - Div#6

Div#4 - Div#5

Liigakarsinta

Liiga#11 - Div#?(4.paras)

Liiga#12 - Div#?(3.paras)

Liiga#13 - Div#?(2.paras)

Liiga#14 - Div#?(paras)

Draft

Jokaisen kauden alla suoritetaan draft. Kolmosen joukkueet valitsevat draftissa AHL-joukkueen. Liigan ja Divarin pelaajat valitsevat jonkin NHL joukkueen. Omalla vuorolla valintaan on aikaa 10 minuuttia. Jos valintaa ei ehdi tekemään omalla vuorollaan, siirtyy valinta porukan viimeiseksi. Draft järjestys arvotaan.

Pelien sopiminen ja tilastointi

Pelien sopiminen ja tilastointi tapahtuu pääasiassa Discordissa, joten sinne liittyminen on välttämätöntä. Muistakaa ottaa jokaisesta ottelusta screenshot ottelun päätyttyä.

Luovutustilanteet

Toivomme kaikilta sitoutumista pelata ainakin meneillään oleva kausi loppuun, joten mieti tarkkaan riittääkö aikasi ja motivaatiosi pelata noin 30 ottelua kauden aikana. Luovutustilanteessa joukkueen kaikkien otteluiden tulokset mitätöidään ja sijoitus on sarjatason viimeinen. Kesken kautensa luovuttanut pelaaja ei saa osallistua myöskään seuraavalle kaudelle!

Jos Liigassa tulisi eteen luovutustilanne kesken kauden, sijoitettaisiin joukkue runkosarjan taulukossa Liigan viimeiseksi. Liigakarsintakierroksella Divarin runkosarjan parhaiten sijoittunut joukkue kohtaa Liigan viimeisen, joten tässä tapauksessa se saisi luovutusvoiton.

Pelin keskeytyminen

Käynnissä olevan pelin tahallisesta keskeyttämisestä rangaistaan vähentämällä joukkueelta kaksi sarjapistettä. Myös ohjaimen pöydälle jättäminen lasketaan rangaistavaksi teoksi Jos peli jostain muusta syystä keskeytyy, otetaan tilastot ylös keskeytyneestä pelistä ja pelataan se loppuun samasta tilanteesta myöheemin. Jos yhteydessä on selvästi jompaakumpaa pelaajaa häiritsevä viive, olisi hyvä tehdä päätös pelin keskeyttämistä viimeistään ensimmäisellä erätauolla.

Säännöt

Erät: 4min

Vaikeustaso: Tähtipelaaja

Tasapelin ratkaisu: Runkosarjassa 5min 3vs3 +rl. Pudotuspeleissä maalista poikki jatkoaika

Maalivahdinohjaus rankkareissa: Itse

Pistelasku: NHL

Runkosarjan takaraja: 21.12.

Cup

Cupissa pelataan ottelut kerrasta poikki ja jokaisen kierroksen otteluparit arvotaan. Koska NHL- joukkueet saisivat liian paljon etua AHL-joukkueita vastaan, saavat Kolmosen pelaajat valita Cupin jokaisella kierroksella haluamansa NHL -joukkueen. Vastustajan joukkuetta ei kuitenkaan saa valita otteluun. Jos kaksi Komosen joukkuetta kohtaa, arvottu kotijoukkue eli se, jolla nimi parissa ensimmäisenä, valitsee joukkueen ensin. Jos ottelu menee jatkoajalle, pelataan se maaliin asti.

Koska pelaajat saavat vaihdella joukkuetta ei Cupissa tarvitse ottaa pelaajatilastoja ylös vaan pelkkä tulos riittää.